Αυτόματο πότισμα μπαλκονιού

Αυτόματο πότισμα μπαλκονιού – Κάντο Μονός Σου

Το αυτόματο πότισμα στο μπαλκόνι είναι πολύ σημαντικό! Το μπαλκόνι χωρίς φυτά δεν είναι μπαλκόνι και το χρώμα που μας δίνουν και την δροσιά τους το καλοκαίρι δεν τα βρίσκεις αλλού. Φτάνει όμως η στιγμή που έχετε γεμίσει γλάστρες με φυτά τα όποια από την Άνοιξη και μετά αρχίζουν να διψάνε. Γυρνάτε αργά από την δουλειά και δεν έχετε κουράγιο να ασχοληθείτε, ούτε  που προλαβαίνετε να τα ποτίσετε. Υπάρχει λύση, είναι σωτήρια, και είναι το αυτόματο πότισμα μπαλκονιού. Είναι αξιόπιστο ποτίζει επαρκώς τα φυτά σας και τα βρίσκετε ποτισμένα μετά από μια δύσκολη ημέρα και όχι ξεραμένα μετά τις διακοπές.

Πώς να ξεκινήσετε

Μετρήστε τον αριθμό των γλαστρών. Μετρήστε τα μετρά που θα διανύσει ο σωλήνας από την βρύση σας μέχρι και την τελευταία γλάστρα. Μετρήστε τις γωνίες που θα κάνει ο σωλήνας για να υποστηρίξει τη σωλήνωση. Ελέγξτε το σπείρωμα της βρύσης σας για να επιλέξετε το σωστό σύνδεσμο ρεκόρ  που της ταιριάζει.

Επιλέγοντας υλικά αυτομάτου ποτίσματος

Σημαντικό tip: μην επιλέξετε να αγοράσετε κακής κατασκευαστικής ποιότητας υλικά. Ναί, θα γλυτώσετε 30€ π.χ. από τα 70-80€ που θα δίνατε αλλά το πιθανότερο είναι να βγάλουν μόνο μία σεζόν, 3-4 μήνες και την επόμενη να χρειαστεί να πάρετε καινούρια. Ξεραίνονται τα πλαστικά από τον ήλιο, έχουν διαρροές στις ενώσεις κλπ. Μην αναφέρουμε ότι μπορεί να χάσετε τα φυτά σας από μάρανση σε περίπτωση που υποστεί βλάβη την περίοδο που θα λείπετε.

Τα υλικά ποιοτικής κατασκευής κρατάνε πέντε χρόνια το λιγότερο, σε κατάλληλες συνθήκες.

  1. Προγραμματιστής μπαταρίας
Ο προγραμματιστής θα πρέπει να ταιριάζει στην βρύση σας να είναι εύκολος στην ρύθμιση, σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβετε και να είναι αξιόπιστης κατασκευής. Να ζητήσετε να είναι με ηλεκτοβάνα φλάντζας. Και βέβαια να υπάρχει εγγύηση και καλό after sales service από τον αντιπρόσωπο, μην χαλάσει ενώ είναι μέσα στην εγγύηση και περιμένετε 7-15 ημέρες για να αντικατασταθεί. Tip: Πολύ σημαντικό το τεφλόν στα σπειρώματα για να μην έχετε καθόλου διαρροές ή σταξίμο.
  1. Σωλήνες ποτίσματος
Χρειαζόμαστε δυο τύπους σωλήνα. Τον κεντρικό και το σωληνάκι που ενώνεται με τον κεντρικό και καταλήγει στις γλάστρες Ο κεντρικός σωλήνας που εγκαθίσταται σε μπαλκόνια πρέπει να είναι διαμέτρου Φ16 έτσι ώστε να είναι επαρκή η ποσότητα του νερού που θα καταλήγει στις γλάστρες μέσα από το σωληνάκι. Το σωληνάκι Φ6 το οποίο είναι ο διανομέας του νερού στο ύψος της γλάστρας.
  1. Σταλάκτες
Στις γλάστρες μας χρησιμοποιούμε σταλάκτες άρδευσης για να έχουμε επαρκή ποσότητα νερού στην διάρκεια που επιλεγούμε να ποτίσουμε. Επειδή λογικό είναι να έχετε διαφορετικού τύπου γλάστρες καλό θα είναι να επιλέξετε ρυθμιζόμενους σταλαχτές έτσι ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε επί τόπου την παροχή τους ανάλογα με την γλάστρα. Tip: Σημαντικό είναι να ρυθμίσετε τους σταλάκτες τόσο ώστε να μην τρέχει πολλά νερά η γλάστρα μέχρι το τέλος του ποτίσματος. Η υπέρ-άρδευση δεν ωφελεί τα φυτά σας.
  1. Υλικά συνδέσεων
Μην ξεχάσετε να πάρετε για Φ6 λήψεις, γωνίες, τάφ, τερματικό και στηρίγματα – λόγχες για την γλάστρα έτσι ώστε να μην κρέμεται ο σταλάκτης μόνος του. Το ίδιο και για τον κεντρικό σωλήνα.  

Αφήστε μια απάντηση